Harry blogt


Politie. Donderdag 30 juli 2015. 
31 juli 2015, 23:46
Filed under: 2015 Ierland

Nou, daar zit je dan, ik kan nog steeds maar één kloppend scenario bedenken, ik ben terwijl ik lag te slapen, stiekem van  mijn tas beroofd. Die lag naast mij samen met mijn rugzak op een lege stoel. Ik draai de film steeds terug en heb ook al een paar verdachte personen op het oog.   Oppassen met inkleuren!!

Aan het ontbijt zat ik aan een tafel met vier jong meiden + – 18 en een oudere dame met een adellijk voorkomen en  ==>> 90.  Er was voor mij gedekt, pal naast zo een meisje zal ik maar zeggen en schuin tegen over mij zat de freule. Het was even stil,  ik vond ook dat ik net teveel in hun zone zat. Ik verbreek dan maar de stilte met een losse  flodder en snel zaten we met zijn zessen leuke onderwerpen door te nemen. Ze spraken keurig Engels maar het waren Duitse  meisjes, ik heb ze niet één keer Duits horen praten.

De freule ging vragen stellen over de werk gelegenheid in Duitsland en de economie en de plaats van Duitsland  in Europa.  Weer een hoog bejaarde vrouw die helemaal bij was en nieuwsgierig naar de mening van anderen, iets wat je  bij  ouderen regelmatig mist, ehhh….  maar soms bij jongeren ook.  Ik overdenk  alles wat ik typ ondertussen nauwgezet, maar ik maak zoveel spelfouten en krijg zoveel onnodige automatische correcties  dat ik aan het einde van een zin soms helemaal van mening veranderd ben, snap je wat en waarom ik dit bedoel?

Afijn, ik ben gaan regelen en dat viel best mee. Eerst nog eens dat winkeltje in Sneem gebeld, maar een norse mevrouw zei dat er niets gevonden was.  Klaar dan. Bij  VISA werd de kaart geblokkeerd, gelijk een nieuwe aangevraagd, zij verbonden mij door met de ING die blokkeerde mijn pas en zij verbonden mij weer door met een SOS dienst die gingen zorgen dat ik bij mij in de buurt ergens geld kon gaan halen.  Drie uur later had ik dat geld, ik kreeg een SMS met het adres en een code. Dat adres bleek een internet winkeltje te zijn maar ook een money  transfer dienst. Ik ben er vier keer voorbij gelopen omdat ik dacht dat ik bij een bank moest zijn, zo zag het er bepaald niet uit.  Dus met heel veel euro’s  op zak snel een portemonnee kopen.  Bij de politie aangifte gedaan. Planning bij gesteld. Ik kan nu niet meer twee dagen in Dublin  blijven, jammer.  S avonds in een andere pub  gegeten dat was zeer ongezellig, een kille tent, tja  dat bestaat  hier ook.

Morgen met de bus naar Limerick, overstappen, dan naar Dublin, overstappen en naar Belfast.

Dan op zaterdag een fiets doos zien te regelen.  Op zondag  ga ik nog iets leuks doen en maandag weer vliegen naar Amsterdam.


Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: