Harry blogt


Donderdag 23 juli 2015
24 juli 2015, 17:07
Filed under: 2015 Ierland

Vroeg opstaan is geen probleem.  Spullen bij elkaar geharkt op de fiets gehangen, het is allemaal zo gebeurd en drie km verder is de haven.  Wat later dan aangekondigd kwam de boot, een stukje kleiner dan die van de heenreis. Maar de fiets kon mee, tijdens het inladen kwamen  er vier andere fietsers aan, bepakt zoals ik en verdomd ze spreken Hollands.  In de boot gekomen zitten we naast elkaar en een  gesprek komt snel op gang.  De wereld is klein hé,  ja toch… ze wonen vlak bij mij in Den Haag, zij  heeft een beroep  dat vele raakvlakken heeft met mijn baan bij justitie, hij komt uit Almelo, vlak bij waar ik vroeger ook gewoond heb en dan nog, zijn vader is daar tandarts en ik heb indertijd, als tandtechnicus honderden kronen en bruggen voor die man gemaakt, ik herinner mij  zijn naam en het soort werk heel goed. Hoeveel toevallige connecties kunnen  er in één ontmoeting zitten.  Een zoon van 17 en een dochter van 19,  een doorgewinterde fiets familie  want ze vakantie fiets reizen  samen al meer dan tien jaar over de hele wereld. IJsland staat op hun lijst en is met een paar plaatsen gestegen na mijn enthousiaste verhalen  daarover.   De boot vaart langs de twee andere eilanden en de uitzichten zijn steeds prachtig, hoge kliffen markeren de grenzen tussen land en oceaan. 

  
 De luchten zijn zo helder hier, met zoveel  kleuren in zoveel schakeringen.  Ik blijf maar  foto’s  en films  maken om dat vast te leggen om er steeds weernaar te kunnen kijken.  Dat wil je vasthouden. 

Uiteindelijk meert  de boot aan in de haven van Doolin.  Een heel klein plaatsje.  Ik kies er voor om op de eerste  camping te gaan staan, zij, die fiets familie fietsen door naar een tweede camping verderop.  

Het is  een  mooie camping, nieuw en  met uitstekende voorzieningen.  Later die middag fiets ik het dorpje door en zie die andere camping, nou dat leek mij niet zo bijzonder, dat heeft die familie ook gevonden, want later in de middag kwam ik ze op mijn eigen stek weer tegen.  Een afspraak gemaakt voor s’avonds. Dat resulteerde in een buitengewoon leuke avond, met heel  veel wederzijdse interesses  uitwisseling van verhalen en enorm veel humor.  Koffie en wijn maakte het  allemaal compleet. 

  
Eva en Wiebe op de muur in de avond zon! 

 
Wiebe was op een gegeven moment weg, oh zei de vader hij heeft als hobby koeien fluisteraar.  “Hé” dacht ik.  Maar verdomd, ik ging staan en keek over een ruim een meter hoge stenen muur en daar stond hij,  100 meter verder op omgeven door wel 10 koeien die allemaal veel aandacht voor hem hadden. Zag er apart uit, zijn moeder riep hem en hij maakte aanstalten om te komen, om mij gedag te zeggen.  Maar toen hij halverwege  was bleek er één koe, toch  Stier  te zijn die achter hem aan kwam en in de aanval ging,  iedereen schreeuwde gelijk naar hem:; “Pas op!!!!! achter je”, hij draaide zich bliksemsnel om en de Stier staakte zijn aanvals sprint maar bleef met gebogen kop staan, brieste  en zijn hoeven schraapten beurtelings over de grond om grip te vinden  voor de volgende sprint.  Wiebe bleef  moedig en niet geschrokken stokstijf staan. Ik vraag mij af of hij goed gezien heeft hoe die Stier hem benaderd had.   Bij mij steeg de adrenaline tot grote hoogte en ik stond klaar om over de muur te klauteren om  die  Stier  af te leiden.  Zijn vader ook.  Maar heel langzaam schuifelde hij naar achter en kwam veilig bij de muur en de Stier had het nakijken en dat deed ie ook. Het beest was volgens mij gewoon jaloers op alle aandacht die zijn koeien aan Wiebe gegeven hadden. 

  
  
After party


4 reacties so far
Plaats een reactie

Lieve Harry Wij zijn aangekomen in Bayeux We hebben een prachtig appartement Het is midden in het centrum maar is een soort historisch gebouw Via een grote poort kom je op een idyllische plaats waar ons onderkomen ligt. Maar waarom ik app net op NOS nieuws een volkomen plat geblazen tent zie. De storm in Nederland is gigantisch Maar nu mijn vraag Hoe is het bij jou ook zo’n slecht weer Ga alsjeblieft in een bed en breakfast als in Ireland ook slecht weer komt een lieve groet tiny

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Reactie door Tiny Brunott

Hoi Tiny, dat klinkt goed bij jullie. Er zal veel te bezichtigen zijn. Over de storm, ik kreeg een push bericht van de NOS dat er code rood was voor het westen van het land. Ik wist het al, maar hier is het prachtig, geen storm maar zon en mooie luchten. Ik zit wel in een B&B maar dat komt omdat ik vandaag enorm van de route geraakt ben. No problem komt goed, geen zorgen ik red mij uitstekend 😀🚴👍

Reactie door Harry Brunott

Ja ik lees net je blog dat je zusje niet thuis was met haar verjaardag… Wat maak je toch veel mee! Met veel plezier lees ik het steeds weer. Geniet nog van je laatste week.

Reactie door Ellen

Wat heb jij steeds mooie verhalen en interessante ontmoetingen! De foto’s van je vorige blog zijn prachtig waar een mooie natuur fiets ze vandaag Wij gaan vandaag naar Bayeux tot mails liefs tiny

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Reactie door Tiny Brunott
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: