Harry blogt


SkyWhale. Zondag 19 juli 2015. 
22 juli 2015, 18:41
Filed under: 2015 Ierland

Naar het centrum gegaan waar het festival weer bruiste van straattheater muziek tot allerlei andere vormen van art exposities.  Lekker weer maakte het extra bijzonder.

Diverse korte filmpjes gemaakt, die zal ik later toevoegen. (op mijn FaceBook staan ze eerder)

   
    
Green Wheels?

 Lood om oud ijzer. 

Oke , de ontknoping van de quiz, wat was nu dat vreemde vliegende voorwerp?

Op kilometers afstand van het centrum zichtbaar hing er een gigantische wezen in de lucht.

  

Geïnspireerd door evolutie paden heeft  Patricia Piccinini bedacht hoe het zou zijn als walvissen die lang geleden als landdieren weer de zee zijn ingeëvolueerd, de lucht als nieuwe habitat hadden gekozen.

Hiervoor heeft ze de SkyWhale laten evolueren, het grootste wezen ooit en ze heeft die ook in het echt gebouwd als een gigantische luchtballon. Het was echt spectaculair ik heb er vlak bij gestaan. Het gevaarte ging de hele dag met passagier een paar 100 meter de lucht in en weer terug, ze ( toch vrouwelijke, denk ik …) whale was met grote touwen aan de grond geketend stel je voor dat ze er vandoor zou gaan.

Het werd avond en het monster koelde af en moest uit de lucht gehaald worden.

Wat er toen gebeurde was zo leuk en bijzonder dat ik het helemaal opgenomen heb.

Kijk op mijn Facebook pagina, daar lukt het uploaden van video veel beter.

Na dit spectaculaire evenement ben ik op goed geluk een pub ingelopen en vond direct aansluiting bij een stel, hele leuke spontane gesprekken gehad en later live muziek. Een heerlijke sfeer. Jammer dat ik met de laatste bus terug moest want ik had er veel langer willen blijven. Op de camping trof ik Gusy in mindere florissante toestand aan haar spullen waren nat en ze was ziek, verkeerde vis gegeten dacht ze. Ik heb haar Imodium gegeven, ik heb dat elke vakantie bij mij maar nog nooit hoeven gebruiken, gelukkig. Maar ze ging eerst de bijsluiter aandachtig lezen, we kwamen in gesprek over medicijnen en ze noemde in een adem een hele reeks antidepressiva op, waaronder hele foute, ik denk dat ze een medische achtergrond en opleiding heeft. Ze is die nacht in de houten keet gebleven.


Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: