Harry blogt


Storm in Sligo. Donderdag 16 juli 2015. 
17 juli 2015, 23:54
Filed under: 2015 Ierland

Toen ik mijn hoofd door het kruip gat,  wat de in- en uit- gang van mijn trekkerstentje moet zijn, stak zag ik dat vele mede kampeerders aan het opbreken waren. Kennelijk was ik niet vroeg wakker.  Bij navraag hoorde ik dat de weerberichten  slecht waren, storm en regen. Nou ik was niet van plan mij daardoor te laten verjagen. Ik heb wel even goed het terrein bekeken, ik stond een beetje in een laag deel, als er veel regen komt zou ik wel eens kunnen vollopen. Dat nooit!  Dus, ik heb het al eens eerder gedaan, haringen eruit, alles blijft overeind staan en ik trek aan mijn gamma onderzeiltje de hele tent met inhoud en al naar een hogere plek, nog geen 10 minuten later  stond mijn tent als een fort, fier op een heuvel van alle water gevaren gevrijwaard. 

 Mijn fier fort

Ik ben daarna met de bus naar Sligo gegaan, heb daar relaxed rond gewandeld, wat geshopt. Werd enorm goed geholpen bij het toeristen bureau door een alleraardigste jonge dame die mij steeds enthousiaster allerlei goede reistips  gaf, direct telefoneerde over  treinen en bussen of de fiets mee kon, ze nam alle tijd voor mij terwijl achter mij langzaam een verzameling wachtenden groeide. Later terug gekomen op de camping stond er een grote gezinstent met auto pal naast mijn kleine tentje. Het beeld van een fier fort verbleekte een beetje.  De ervoor zittende eigenaar stond, toen hij mij als buurman spotte, smilend op en na het ‘how are you’ werd mij direct verklaard dat  hij ‘ergens’  begonnen was met het opzetten van zijn tent en toen wel, sorry, erg dicht bij mij uitgekomen was.  Nou ja,  vooruit dan maar, als ik voor mijn tentje zit dan zie ik ze  niet, horen wel, want hun twee koters van + – 10 vermaakten zich prima, dat is ook goed. 

Ik ging naar de WiFi ruimte, equipment opladen en online een beetje bijblijven.  Toen ik veel later weer in het schemerdonker, het woei en regende inmiddels behoorlijk terugkeerde was ik door de aanblik verbijsterd, op echt waar, nog geen 70 cm van waar ik met mijn hoofd lig te slapen of wakker te zijn, stond dreigend het grote zwarte glibberige rubberen linker achterwiel van de buurman zijn 4wheel drive.  Hij had hem als beschutting voor zijn tent gezet. Mijn tent viel in het niet bij dit monster en ik zag de krantenkoppen al voor mij:  “Man reed achteruit….”.   Dit kon echt niet. Ik ging naar de voorkant, ze waren bezig met hun kinderen die niet konden slapen door al de herrie.  Ik sprak ze aan, er werd op ooghoogte een rits geopend en een warme walm lucht verrijkt met de geur van whiskey stroomde naar buiten en de buurman stak  zijn krullenbol met een beslagen bril erop naar buiten gevolgd door een  “hey how are you?” , “Very fine,” antwoordde ik  “but..” en toen vroeg ik hem om, als hij vannacht of morgen vroeg weg zou rijden, hij niet eerst even achteruit zou rijden “because then I’ll be dead”  lichtte ik fijntjes toe. De buurman vond het wel grappig blijkbaar en lachte dus, het gat werd groter geritst en daar verscheen ook het hoofd van zijn vrouw , het leek wel een bevalling.  “Shall we remove the car?” Vroeg ze met een heerlijk Iers accent.  Dat hoefde niet zei ik maar drukte hen nogmaals indringend op het hart om de achteruit vooral niet eerst te gebruiken, “because I have children too!” om nog een sterk hen aansprekend argument aan te voeren.   De man nam het gesprek weer over en begon over de storm en aankomende regen en dat ie nog een fles whiskey voor deze avond had en grapte er aan toe dat hij die overigens met niemand zou delen. Dit bracht mij weer in ernstige vertwijfeling, óf hij was vergeten dat hij die fles zelf al aangebroken had, niet onmogelijk gezien de lucht en zijn toestand, óf hij drinkt gewoonlijk op een avond meer dan een fles whiskey. Het vertrouwen in de belofte niet achteruit te rijden werd er niet groter op. Ik nam afscheid en ging mijn kleine pseudo fortje in. 

Nou van slapen is niets terecht gekomen,  maar dan vooral door de wind, mijn tentje werd plat geblazen, met mij er in. Rond vier uur, midden in de nacht, was ik het zat,  heb alles bij elkaar gepakt en op de fiets gedaan en ben in een aparte ruimte gaan zitten,  wachten op de ochtend, fietsen naar Sligo en dan met de bus naar Galway, dat leek mij wel een goed plan. Gniffelend om het gezicht van die buurman als ie ziet dat er een lege plek is naast z’n 4Wheel drive. 


5 reacties so far
Plaats een reactie

Wat een avontuur en leuke verhalen! Geniet er nog van!

Reactie door Mark

Spannend verhaal, ik hoop dat het weer vriendelijker voor je wordt. Geniet van dat mooie land.

Reactie door studio suth

Hoi Harry Geweldig verhaal ik zie de Ire voor me! En jij die zich midden in de nacht zit te verkneukel Wij zijn vandaag in Dieppe beland Het is een mooi appartement vlakbij zee alleen het weer is niet zo bi.Ik ben benieuwd hoe fiets in de bus gaat we horen het vast wel liefs Freek en tiny

Verstuurd vanaf mijn iPhone

Reactie door Tiny Brunott

Hoi Tiny en Freek, fijn dat jullie vakantie ook begonnen is, Dieppe daar zijn we vroeger ook geweest, was nog met de 2CV. Veel plezier ! En het weer ach …. Aanpassen is de enige optie. Liefs Harry.

Reactie door Harry Brunott

Wat een spannend relaas…..weer leuk om te lezen! Liefs vera

Reactie door Vera
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: