Harry blogt


Zadel breuk. Zondag 12 juli 2015. 
12 juli 2015, 20:33
Filed under: 2015 Ierland

Zondag rustdag, wat een oude fijne traditie.  Het Ierse ontbijt staat weer stevig en ik kan er tot ver in de middag mee uit rusten.

Ben toch even een stukkie de stad Enniskillen in gegaan. Ook hier heel druk, begreep later pas waarom.  Brede wegen met snel voort varend verkeer. Ik vond een klein centrum en heb daar even rond gekeken. 

  
Contrast. 

Toen  ik mijn stalen ehhh alluminium ros weer besteeg voelde ik iets raars aan het zadel, iets teveel beweging naar links, ik stijg af heb een vermoeden en speur onder het zadel, ja hoor, dr Harry constateert ‘buisbreuk’ ,  het zadel wordt gedragen door twee gebogen holle buisjes die het mogelijk maken het zadel in standen in te stellen. Een was dwars doormidden. Hmmmm.  Geluk dat ik dit nu heb en niet morgen ergens halverwege.  Ik ben gaan rondlopen en warempel een paar honderd meter verder zat een fietsenmaker, gesloten.  Moet  ik morgen maar op bezoek.  Ik ging weer terug, voorzichtig zittend en onderweg blijf ik bedenken hoe  ik dit zelf kan oplossen.  Bij de B&B aangekomen wist ik het.  Ik ging aan het werk en heb het onmogelijke voor elkaar gekregen.  Zadel uit elkaar gehaald en een reserve spaak in drie stukken geknipt, twee stukken pasten met enig gewring  precies in die buisjes. Alles weer in elkaar gezet en ik denk dat het steviger is dan ooit, die spaken zijn taai buigzaam en zullen niet afbreken. Voorlopig een nieuw zadel uitgespaard  

  In mijn hand de rest van de spaak en ik wijs naar het breukvlak dat inmiddels weer stevig aan elkaar zit. 

Verderop hoorde ik in een kleine supermarkt van een ouwe Ier dat er vandaag een belangrijke voetbal wedstrijd was en dat Enniskillen gewonnen had. Duizenden extra mensen.  

Morgen ga ik richting Sligo. Daarna wordt het zoveel mogelijk kamperen. Ik vermoed dat ik dan niet zoveel tijd meer heb voor alles met Blog, Facebook, WhatsApp , Skype , Email , Wordfeud , Skypen en zelfs bellen gewoon en  via Viber. Het is allemaal gebruikt. Wat moet ik zonder IPhone?


2 reacties so far
Plaats een reactie

Leuk allemaal om te lezen, Harry! En ik vind het weer knap van je. Held! Xx

Reactie door Draak Diana

Dank 😀 xx

Reactie door Harry Brunott
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: