Harry blogt


Karren maar. Woensdag 8 juli 2015
8 juli 2015, 17:55
Filed under: 2015 Ierland

Foutje van mij! Sorry voor een aantal volgers. Ik heb mij, tegen beter weten in, niet gerealiseerd, dat instellingen in mijn blog voor elk bericht maar ook voor ELKE  wijziging in dat bericht naar iedereen die dit blog volgt een bericht  stuurt.  Ik had gisteravond niet veel anders te doen dan wezenloos te zitten wijzigen in het blog.  Wow wat een spam heb ik daardoor veroorzaakt. Tot s’ nachts laat, want we leven hier een uurtje later. Ik heb instellingen gewijzigd dus dat gebeurt nu niet meer. 

Dan de dag van vandaag:

Rond twaalf uur vertrok ik, volgens de route die, zoals bij de meeste routes van Benjaminse, begint bij het station. 

Fietsroute E9, een prachtig aangelegd fietspad door het dal van de Lagan. 

  Laatste blik op Belfast. 

Het pad volgt het riviertje, overal bos veel vogels en een enkele wandelaar of fietser. 

Op een gegeven moment kwam ik op zo een mooie spot dat mijn mond open viel van verbazing en bewondering. Dát had ik nou niet moeten doen, want met een behoorlijke klap op mijn tong vloog er iets in mijn mond, ik reageerde bliksemsnel en werkte het UFI direct mijn mond uit. ( UFI staat hier voor: Ongeidentificeerd Flying Insect, maar dat begreep je natuurlijk al)  je weet ook dat de tong  afmetingen ongeveer 10 keer vergroot, ( als er een vulling uit je kies is voelt dat als een enorme krater) ik had het gevoel dat ik zojuist een kolibri uitgespuugd had, was dat maar zo, want deze UFI heeft direct in mijn tong gestoken, een kolibri doet dat niet.  Mijn tong zwol (zwelde?) op, ik schrapte met mijn nagel de angel eruit. Ik begon ook gelijk een heel vreemd soort Engels te praten. Gelukkig was er niemand in de buurt.   

 Zie je het ? Links onder voor de kijker rechts, nee??  Ja ik zei toch: de tong vergroot 10 keer. 

Na een tijdje verdween de zwelling en kon ik weer normaal praten en vooral denken:  Waarom steekt zo’n beest gelijk? Hij was fout, ik niet!   Ik heb de rest van de dag alleen nog maar door mijn neus geademd. 

Even verder op werd ik verrast door een herfstachtig verschijnsel. Moet je eens  kijken wat mooi: 

    
 Ja, goed gezien, de selvistick!!

En prompt stopt er een wielrenner met piepende remmen. “Are you Okay?” Hij zag mij bezig met die  selvistick en vroeg behulpzaam: “Shall I take that picture for you?”  Nou, dat kan je niet af slaan toch?  Zie hier zijn bijdrage: 

 We wisselden een zweterige handdruk, die van hem he. Ik rij rustig. 
Aardig hoor. Ik mag ze echt.  Iedereen groet,  hetzij met een diagonaal knikje, iets tussen ja en nee schudden of door de extraverten met voluit : “hello”. 

Na ruim 25 km kwam ik in meer open stukken,  het was prachtig fietsweer. 

Oh ja wat vind je hiervan:

 Huiskamerbomen?

Op een gegeven moment raakte ik de route kwijt, moest ik een stukje langs de A3, das minder mooi. 

Nu zit ik in Moira, klein stadje, leuke B&B met een hartelijke gastvrouw. 

Ik  stop voor deze dag! 


5 reacties so far
Plaats een reactie

Hello brother in law. Wish i was there. But i am here in this frogcountry where they all ride on the right side of the road. That’ s why they call it the right side.
Are the photo’s taken with iPhone or die you take camera with you ? I admire and envie you so please us jealous.
Pff next time in Dutch.
William

Reactie door Wil

Hello good old brother in great adventures.
Yeh I really miss you here. Some parts of the road looks like the roads we drove together on Island.
Driving left seems logical now, I now sleep on the left side of the bed. Life is good here in Ireland.
See you soon.

Reactie door Harry Brunott

Mooi, die ‘huiskamerbomen’! Geniet ervan, en mondje dicht!
Groetjes, Peter Suth

Reactie door studio suth

Leuk Harry! Xx

Reactie door Diana Draak

He broer….en dat beleef jij weer! Een bijensteek…gelukkig geen allergische reactie. Best gevaarlijk! En mooie foto’s…..je ziet er al goed uit na 1 dag fietsen…haha. Nee ff serieus je je ziet er relaxed uit….ik geniet alweer van je verhaaltjes…dus iedere dag weer leuk om te lezen. Zeg doe je wel voorzichtig…geen rare st(r)eken meer! Liefs vera

Reactie door vera
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: