Harry blogt


Schakeltje slechte wegen en moeras gas
1 juli 2013, 21:49
Filed under: 2013 Canal du Midi

Zaterdag 29 juni
Na een heerlijke hotel nacht en stevig ontbijt ben ik snel met de fiets ketting aan de slag gegaan, zowaar zonder de tijdsdruk van afspraken met Transavia had ik de ketting in 10 minuten weer los en daarna op de juiste manier weer in elkaar op de fiets gezet. Het liep allemaal weer gesmeerd, een hele zorg minder.
Wij op pad, de wegen in de buurt van vliegvelden zijn voor fietsers geen pretje, alles is op auto’s gericht. Onduidelijke richting aanwijzing en slechte wegen. Absoluut onprettig maar je moet door, we hielden elkaar goed in de gaten, ik voorop en Iris volgt ze fietst heel stabiel, kijkt goed uit rijdt niet klakkeloos door ik heb er alle vertrouwen in maar toch, ik hoorde achter mij ineens een onheilspellend geluid, ik keek om en daar lag ze met fiets en al aan de van de weg, ik schrok enorm. Wat was er gebeurd? Terwijl ze rijdend naar mij keek of mijn bagage wel goed zat achterop mijn fiets kwam ze over een niet geziene richel in de weg en ging daardoor onderuit en echt niet zachtjes. Om iedereen die dit leest verder eerst gerust te stellen, het bleek achteraf allemaal mee te vallen, schaafwonden zere vingers en wat hoofdpijn, ze mankeert niets gelukkig niet, maar dat weet je op dat moment nog niet. De schrik zat er wel goed in, we realiseren ons onze kwetsbaarheid en besloten de maandag daarop in Sete voor allebei een fiets helm te kopen.
We hebben na een uurtje bijkomen de tocht vervolgt, wat verder uit elkaar rijdend om goed overzicht op de weg te houden.
We kwamen aan de kust en daar zijn vele meren, sommige moerasachtig en de lucht die daarvan af komt is soms niet te harden. Daarnaast waaide het ook stevig maar de zon scheen en het was warm. Aan het eind van de middag een camping gezocht en gevonden, met een prachtig zwembad erbij waar we heerlijk in hebben gedreven om bij te komen van deze enerverende dag. Vreemde gewaarwording in het zwembad was was dat er diverse meeuwen vanaf de zwembad rand uit dronken terwijl ik duidelijk chloor of iets dergelijks rook.
Het blijven bijzondere vogels

20130703-194156.jpg

20130703-194212.jpg

20130703-194229.jpg


5 reacties so far
Plaats een reactie

Hi Zussie en Harry,
Niet aan de gang blijven met die rare zaken hoor. Genieten is het motto. Gelukkig dat het nu oké is. En zo’n lekkere duik in de Middelandse Zee is een mooie pleister op de wond.
Veel succes en een dikke kus Syl

Reactie door Sylvia

Hey mam en Harry

Jeetje wat zal dat inderdaad schrikken zijn zeg! Zeker aan het begin van de reis!
Gelukkig is alles goed afgelopen!
Wel heerlijk dat jullie zo lekker weer hebben geniet ze!

Groetjes marielle en Peter dikke kus van danique

Reactie door Marielle

Hoi fietsers Kijken jullie een beetje uit een helm is wel verstandig tot ziens tiny

Reactie door Tiny

Hoi Harry en Iris,
Wat een boel pech zo aan het begin van jullie reis. Vanaf nu gaat ’t vast helemaal goed. Veel succes en veel plezier! Groet, Peter Suth

Reactie door Peter Sutherland

Hoi Peter,
Dank je, dat gaat inmiddels helemaal goed, vandaag heerlijk in de Middellandse zee gezwommen. We zitten op de route, mooie landschappen en leuke gebeurtenissen we hebben het naar onze zin.

Reactie door Harry Brunott
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: