Harry blogt


Rome Empoli Florence 25 mei
25 mei 2010, 10:07
Filed under: 2010 Rome

Hoi allemaal,

Zit nu in de bibliotheek van Empoli,  moest hier lid worden en een hele sessie van bureaucratie doorlopen, gelukkig werd ik geholpen door  een aardige Italiaanse dat maakt het weer een beetje goed.
Ik  ben nu in Empoli en ga straks met de trein naar Firenze  ofterwijl op zijn Nederlands Florence. Heb mijn eerste rustdag.
De laaste dagen waren zwaar en  prachtig tegelijk,  vrijdag moest ik in de Appenijnen tegen een berg op  van meer dan 15  ik vermoed zelfs 18 % (hoe meet je dat?)  dat ging dus niet met al die bagage. Toch maar lopen en zelfs dat was vreselijk met die hitte.  Heb 1 1/2  liter water  opgedronken voor ik boven was. Op dat moment brak ik bijna, dacht:  ” het wordt niet meer wat”, want volgens de route kreeg ik nog veel meer van dit soort trajecten, ik sliep er slecht van, maar dat was niet echt nodig… de rest van het traject was uitstekend te doen en heb  bloedstollende kilometers lange afdalingen gemaakt met prachtige vergezichten over Toscane.
Maar het is niet ongevaarlijk hier, lieve hemel,   in het weekend komen er zwakbegaafde Italianen op zware motoren de bergen bewonen, wat bloedje link zeg,  je ziet ze van links naar rechts hangend op die moordmachines door dorpen en  bochten  razen. Levens gevaarlijk en een herrie….!!
Ik ben zonder dollen  drie keer aan een confrontatie ontsnapt, maak je niet ongerust hoor, ik ben alert, maar ik heb vreselijk gevloekt op een paar van die lui. Ik zag op een gegeven moment dat Politie er twee aangehouden had,  heb er een foto van gemaakt en ik kreeg door dat waarschuwend met de hand de tegenliggende motorrijders inhouden omdat ze bang zijn aangehouden te worden. Dat heb ik dus constant gedaan en grote schik in het merkbare resultaat gehad.
Maar schakel de fietsers ook niet uit,  ik kom er heel veel tegen die zich allemaal naar beneden storten, hoe dat statistisch kan weet ik niet, dat moet ik nog uitvinden. Ik word maar zelden  naar boven zwoegend ingehaald en zo hard ga ik nou ook weer niet. Ik denk dat ze vooral bergaf willen oefenen.
Nu even wat postievers over de Italianen, ik krijg van sommige Italiaanse fietsers enorm leuke reacties,  ze roepen .. klappen en steken hun duim op, ja naar boven natuurlijk.  Dat helpt altijd weer een paar meter.
Ik hoor hier nogal wat Italiaanse vrouwen tegen hun mannen tekeer gaan, wat een temperament… wauw….  en wat een bitches zitten erbij,  ik lach mij rot om wat ik zo nu en dan in het voorbij gaan hoor. Dan begrijp ik ineens dat camicaze gescheur op de weg beter,  arme Italiaanse mannen.  🙂

Ik ga zo verder, ga mijn was ophalen, die ik afgegeven heb bij een Laundery, dus alles is weer nice and clean  en stinkt niet meer zo vreselijk naar twee weken regen kou en zo… !

Tot weer …  Ciao
Jammer dat in nou net mijn fototoestel niet bij mij heb. Kwam onverwacht deze internet mogelijkheid tegen. Volgende keer weer.


10 reacties so far
Plaats een reactie

Hi Harry, Rome is in zicht met misschien minder bergen. Hier is alles goed, ook met de poezen die met miauw aandacht vragen.
Tot 11 juni met goede moed.
Groetjes Riet

Reactie door Riet Rietveld

Hai Harry

jeetje wat een style berg zeg ik doe het je niet na 🙂
wat een maffe Italianen gelukkig is er niks gebeurd!
Nog een fijne vakantie!

Groetjes marielle beijer

Reactie door Marielle

Hoi Marielle
Gelukkig hoor je ze van heel verre aankomen scheuren en klim ik gauw de kant op. 🙂
Leuk jou hier tegen te komen!
Jij ook succes met de laatste loodjes.
Tot na de vakantie!
Groetjes Harry

Reactie door Harry Brunott

hai harry

jeetje wat een gedoetje zeg met die italianen gelukkig is het goed afgelopen en zijn er ook nog aardige bij! 🙂
ik heb er wel bewondering voor zon mega berg met wel 18 procent wordt er al moe van als ik er aan denk 🙂
nog heel veel sterkte en vooral veel plezier voor de laatste loodjes!

groetjes marielle ( dochter van iris)

Reactie door marielle

Harry, 18% lopend al een groot probleem.
Het eind voor jou komt al in zicht. Geweldig
Wij gaan dadelijk voor 8%.
Eerst de koffie opdrinken. Het is weer droog.
We zitten nu in Crozant.
Succes

Yvonne en Chris

Reactie door Yvon en Chris

Hoi Harry,
Wat ben je in een paar dagen tijd al vergevorderd. Wat een geluk dat het weer ten goede is gekeerd, lijkt ons toch heel wat aangenamer en ook minder gevaarlijk bij de afdalingen. Bovendien zal je ook extra kunnen genieten van de mooie vergezichten. Wij zijn ook zeer benieuwd naar de ongetwijfeld prachtige foto’s die je zal hebben gemaakt. Succes met de laatste lootjes. groeten Ruud en Sylvia

Reactie door Ruud en Sylvia

Wat lees ik nou…. de trein pakken naar Firenze dat kan niet broer!!
Wanneer kom je in Rome aan ongeveer? Zat van de week naar vluchten te kijken en de prijs viel wel mee… misschien nog andere die naar Rome willen? Gaaf dat die Italianen zo enthousiast zijn.Ja, je bent nu verder dan wij hoor! Rome was voor ons te ver. fiets ze, je zusje.

Reactie door Ellen Walhain

Heey zusje… we fietsen nog eens samen
Kom ik jullie nu ook tegen in Rome ?????

Reactie door Harry Brunott

Hoi Harry,

Wat een belevenis om op zo,n ontzettende reuzachtige berg omhoog te gaan en het dan toch maar even te halen. En dan weer prachtige afdalingen met mooie vergezichten.
Je beschrijft op een leuke manier hoe de Italianen zich gedragen, als stelletje idioten op de weg en ze levensgevaarlijk zijn.
Gelukkig weet je er goed mee om te gaan en heb je ook een hoop positieve ervaring.Liefs, Iris

Reactie door iris

Hai Harry,

Leuk om te lezen hoe jij dat ervaart met die motorrijders….Dat is precies wat ik vorig jaar ook met Harry gemerkt heb. Maar italiaanse automobilisten kunnen er ook wat van. Misschien een toeter aanschaffen op je fiets volgens mij helpt dat ook wel….
Je komt op plekken waar wij vorig jaar ook geweest zijn!
Nou toi toi en eet goed van de pasta daar krijg je zeker energie van…en het is zoooo lekker!
Het is nu hier in Nederland de afgelopen dagen ook lekker warm weer geweest dus wij genieten nu ook!
Kus en tot gauw!

Reactie door vera cornelisse
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: