Harry blogt


Rome Chur 17 mei
17 mei 2010, 12:58
Filed under: 2010 Rome

Hallo allemaal!
Eindelijk hoor,  na veel zoeken en navragen een internet café gevonden, dus nu onder genot van een bakkie koffie even bijpraten.
Het is nu maandag en heb al ruim 1000 km gefietst, sta er zelf versteld van.
Maar ik heb ook een heel goede fiets dit jaar aangeschaft,  nog niet één lekke band, vorig jaar al vele meer.
Met de extra versnellingen kom ik overal tegenop,  maar sta evengoed regelmatig flink uit te hijgen want om de hele mikmak ( ik schat 150 kilo) omhoog te sjouwen kost  gewoon veel energie.
Zoals wel duidelijk is houdt het weer niet over, ik had gisteren echt erg de pest in,  ik reed de Alpen in maar zag ze niet, daar had ik niet op gerekend.
Vandaag is het gelukkig ietsje beter.
Ik rij vandaag nog naar Thusis, daar is een camping en morgen moet ik de trein nemen naar St Morits, want de  Splügenpas is gesloten wegens hevige sneeuw, ook dit is erg jammer, ik had graag mijn krachten willen meten met de Alpen,  maar goed er volgen nog wat colletjes in Italië.
( Voor mijn zwager Wil,  ik reed gisteren door Voralberg… en zat op 40 km van Bludens…    Wo ist die Julia ?? ,   maar ik had de moed niet om te rijden..  dat doen we samen nog een keer ?)
Ik kom leuke mensen tegen, opvallend veel jonge dames die ook alleen op de fiets Europa door gaan,  dapper hoor…  maar moet kunnen toch?  Gister twee  Friese dames van  mijn leeftijd die ook richting Rome gingen, een tijdje samen opgefietst en een dolle oversteek gemaakt met een veerbootje.   Foto’s volgen)
Verder… t ja  het is nat en koud,  rond de 10 graden, s’ nachts aanzienlijk kouder. De eerste dagen sliep ik er niet van, totdat ik mij bedacht dat Mark van Edith mij eens had gezegd dat die slaapzak pas goed werkt als je hem tot boven je hoofd dicht ritst,  dat doe ik nu dus en inderdaad een heel stuk warmer, toch slaap ik niet goed, maar alles went.
Ben deze week ook door Zwitsers uitgenodigd om bij hen mij op te warmen aan een groot kampvuur aan de Rhein,  Dat was erg lekker warm en heel gezellig.
Morgen ben ik waarschijnlijk al in Italië en vervolg daar mijn fiets tocht  naar Rome.
Er zijn momenten dat mijn  beltegoed niet op tijd door Simyo wordt aangevuld en dan kan ik niet bellen, gebeld worden of sms versturen, sms berichten komen wel aan. Dus mijn reactie kan soms even duren.

Zomaar onderweg

Alpen vanaf de andere kant .. het Como meer

Ahhhhhhhhh... mijn fiets .. trein reis naar St Moritz

Gasthaus vlak voor Basel

Rhein

Bovenloop Rhein

Duits Engels en Frans door elkaar, het wil best hoor!

Verse melk uit de muur, nog nooit gezien.


9 reacties so far
Plaats een reactie

Hoi Harry

Ben ik er toch weer ingetrapt, ik zoeken op de kaart naar Florance en ja dat moet natuurlijk Firenze zijn Ja we zijn vroeger in die streek geweest zal toch wel zo een 30 jaar geleden zijn.
Garda meer, Venezia, Cesenatico ergens aan de kust en ja Firenze mooi stad trouwens ik hoop dat je even rond kan kijken.
Wij hebben het toen wel met een autotje gedaan en niet op de fiets en wat die snelle fietsers betreft met hun verzorging ik weet zeker dat jij het leuker hebt.

Harry geniet

Reactie door GertK

Allo Harry
Hij gaat lekker zo te lezen, het weer ook opgeknapt hoop dat het zo blijft.
Ada ziet er uit als een woeste dame maar inderdaad wel mooi
Heb de route een beetje gevolgd met google ziet er nog heel mooi uit.
Veel plezier nog.

Reactie door GertK

Ha die Gert,
Je houdt het echt bij, leuk man.
Ben je wel eens bij die rivier geweest?
Het is echt op sommige plaatsen onwaarschijnlijk mooi.
Zit nu in Empoli. Ga straks naar Florence.

Tot weer ennu … oh ja ik ben die groep snelle fietsers waar je het eerder over had tegengekomen.
Die hebben het mooi makkelijk hoor, geen bagage een team van verzorgers en vrij baan en s’ avonds het eten klaar.
Ik doe alles zelf, heb ze op de foto staan die zet ik nog hier.

Gert de groeten uit Italie en tot weer!

Reactie door Harry Brunott

Hoi Harry,
Wat fantastisch dat je in zo’n korte tijd al zo ver bent gekomen. Nu het weer beter is word het extra genieten van je tocht door Italie.
Gezellig, als je af en toe samen met andere mensen, een stukje van de route kunt fietsen.
Geniet ervan, liefs Iris.

Reactie door iris

Hallo Harry, Net je sms ontvangen dus nu kan ik eindelijk reageren.
Al 1000km gefietst, dat is super! Nu nog ff wat meer graden omhoog qua weer dat zou fijn zijn maar dat gaat vast lukken als je in Italië aankomt. Kan je ook heerlijk gaan genieten van de cappuccino!
Het gaat je vast lukken en hoop deze week je nog te kunnen volgen.
Zet hem op!
Liefs Vera

Reactie door vera cornelisse

Harry Myata dus het midden tussen een helle- en een heldentocht. Het is hier ook weer voor slaapzakken hoor, tot over je oren ! Jammer dat je de Alpen in de mist ziet. Toch moet het inmiddels ma 17-5 beter zicht zijn. Vorarlberg, wat een droom ! Hannibal overwon met een olifant, Harry steekt over met een Koga. Blij met je berichtje ! Z en Z

Reactie door wil ellen

Hé Harry,
Goed bezig! Je gaat hard, volgens mij. Ik hoop heel erg dat de ijslandse wolken geen roet in ’t eten gaan gooien. Hartstikke veel sterkte, en ik hoop dat het warmer en droger wordt.
Tot in Rome, groetjes,
Peter

Reactie door Peter

Hallo Harry,
Geweldig wat een moed en een tempo! 1000 km in 12 dagen en dan ook nog niet al te best weer een hele prestatie. Leuk hoor die contacten die je onderweg opdoet, ook met mensen die eenzelfde drive hebben. Zie je aan de horizon Rome al liggen?Nog een paar colletjes, zoals jezelf zegt, dat klinkt als een fuitje van een cent, en dan ben je er al zowat. Succes en tot je volgende bericht, groetjes Ruud en Sylvia

Reactie door Ruud en Sylvia

Hoi Harry, misschien zit je nog aan de koffie in het internetcafe, want rust moet je ook hebben hoor! Fijn dat het allemaal zo goed gaat op de kou na dan. Het gaat nu alleen nog maar warmer worden.Je schiet nu zo op misschien een idee om ook terug te fietsen….met wel mooi uitzicht. Wij komen je dan wel tegemoet fietsen. Heel veel succes verder en genieten maar. liefs Ellen.

Reactie door Ellen Walhain
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: